Usein kysytyt kysymykset

Kulttuurisopan tarkoituksena on tuoda ihmiset yhteen, tuoda esiin uusia ideoita, tarjota rahoitusta ja kokeilla oman idean kantavuutta. Illallistajille se antaa mahdollisuuden kuulla mielenkiintoisia esityksiä, osallistua hyvien juttujen rahoittamiseen ja illallistaa siinä samalla. Ja Kulttuurisoppa on tietenkin hyvä tapa viettää aikaa ja tavata uusia ihmisiä, oli sitten mukana esiintyjänä tai illallistajana.

Ehdottomasti! Kulttuurisoppaan voi hakea kuka tahansa taiteen, kulttuurin ja aktivismin alalla toimiva ihminen tai ryhmä. Haluamme mukaan mahdollisimman mielenkiintoisen kattauksen ideoita ja projekteja.

Yksityishenkilöt, työryhmät, yhdistykset ja yritykset, kunhan niiden toiminta liittyy kulttuuriin.

Rupla on galleria, kahvila ja tapahtumatila Kallion ytimessä osoitteessa Helsinginkatu 16. Eli täydellinen paikka Kulttuurisopalle.

Ilmoittaudu mukaan etusivun linkin kautta. Voit ilmoittautua ainoastaan seuraavaan Kulttuurisoppaan. Ja mikäli paikkoja on jäljellä, voi paikalle vain tulla. Kerromme paikkatilanteesta hyvissä ajoin.

Kulttuurisopan yhteydessä tarjoillaan vegaaninen keittoillallinen, johon sisältyvät myös leivät ja levitteet. Keitto on myös gluteeniton, mutta muuten emme voi valitettavasti ottaa huomioon ruoka-ainerajoituksia.

Tapahtuman tuotot lasketaan yhteen illan päätteeksi ja maksetaan voittajalle lyhentämättömänä muutaman päivän kuluessa.

Tyyli on täysin vapaa, mutta unohda suosiolla kaavamaiset businessmaailman pitchit ja tee mieluummin itsesi näköinen ja mielenkiintoinen esitys. Se voi olla myös vaikka laulun, piirroksen tai tanssin muodossa. Myös käytetty kieli on vapaasti valittavissa. Mutta muista, ettet ylitä 5 minuutin aikarajaa.

Me emme tarjoa esityksiin mitään tekniikkaa, mutta voit tuoda mukanasi tarvitsemaasi tekniikkaa. Projektorin käyttäminen ei ole mahdollista.

Ei. Sen sijaan me tarjoamme palkkioksi keittoa tapahtumassa :)

Idean tai projektin pitää olla mielenkiintoinen jollain tapaa ja toteutettavissa oleva. Haluamme jokaiseen Kulttuurisoppaan monipuolisen valikoiman eri alojen edustajia, joten vaikka ensimmäisellä kerralla ei tärppääkään, voit hyvin päästä mukaan seuraavaan Kulttuurisoppaan.

Voit hakea syksyllä 2018 kerralla kaikkiin neljään Kulttuurisoppaan. Voit kuitenkin osallistua vain kerran yhdellä idealla tai projektilla.

Voit hakea, kunhan kyseessä on toinen projekti.

Ei se mitään! Se ei tarkoita, ettetkö voisi päästä mukaan myöhemmin, sillä ehdotettuja ideoita katsotaan aina kokonaisuutena kunkin illan suhteen. Otamme hakemuksesi huomioon myös myöhemmin, jos olet hakenut mukaan useampaan Kulttuurisoppaan.

Onneksi olkoon! Maksamme sinulle rahat vielä samalla viikolla pankkisiirrolla. Sen jälkeen vain hommiin! Edellytämme myös, että tulet myöhemmin Kulttuurisoppaan esittelemään projektiasi tai teet siitä muun selvityksen yhdessä sovittavalla tavalla.

Rahat voidaan maksaa yhdistykselle, yritykselle tai yksityishenkilölle. Työryhmän ollessa kyseessä, summa voidaan jakaa useammalle yksityishenkilölle.

Kulttuurisopasta saadut lahjoitukset katsotaan verotuksessa kilpailun voittamiseksi. Palkinto on näin ollen veronalaista tuloa, mutta siitä voi vähentää projektin toteuttamisesta aiheutuvat kulut.

Kulttuurisoppaa pyörittää Jaakko Blomberg yhteistyössä Ruplan kanssa. Projektia tukee Suomen Kulttuurirahasto.

Kulttuurisoppia ei tehdä tällä hetkellä missään. Vähän vastaavia tapahtumia on kuitenkin muuallakin maailmalla. Idea juontaa juurensa Detroitissa vuonna 2010 alkaneeseen SOUP-tapahtumaan, jossa rahoitusta haetaan samalla periaatteella laajemmin yhteiskunnallisille yrityksille ja hankkeille. Detroitiin idea puolestaan tuli vastaavanlaisista tapahtumista Chicagossa. SOUP-konsepti on sittemmin levinnyt laajemmalleksin, erityisesti Iso-Britanniaan.